Anläggningen

Stallbyggnaden
1989 bildades Rånebygdens Ridklubb medan stallbyggnaden uppfördes 1992. Stallet består av 20 boxar. Ett väl önskvärt ridhus har byggts under våren 2002 av kommunen. Förutom boxarna inrymmer även stallbyggnaden en sadelkammare, spolspilta, hovslagarspilta, Skåp/klädrum, kök, toalett, samt hö/spånutrymme. Ute finns en paddock. I ridhuset finns en läktare för ca 120 åskådare med hiss för rörelsehindrade, ett domarrum/teorisal samt en fikaavdelning. Ridytan är (60*20) meter och ridhuset kommer att hålla ca +10 grader varmt vintertid.
Ridhuset
Ridhuset nyttjas i första hand av ridskolan, se ridhusscheman, övrig tid nyttjas av medlemmar. Se även bokning av ridhus. För att rida i ridhuset utanför lektionsverksamheten måste ridhuskort och medlemskort lösas av RBRK:s kassör.

År 2005 fick vi även ett nytt hus med omklädningsrum och dusch samt ett fikarum för de anställda på RBRK. Byggnaden är delad i mitten dvs. en del för medlemmar med omklädningsmöjligheter och en del för de anställda. I byggnaden för medlemmar finns även ett allergirum för exempelvis medlemmar som har föräldrar/syskon som är allergisk mot hästar och där har medlemmen två stycken skåp som hon/han råder över.

Uppdaterad: 01 MAJ 2012 17:16 Skribent: Maria Johansson

rånebygdens ridklubb

Är du intresserad av att börja rida mer information här!

Länk till våran klubbshop!

Klubbshop

Postadress: