Hoppa till sidans innehåll

Ridskolan


Rånebygdens Ridklubb består av ca 100 medlemmar som deltar i olika ridskolegrupper sex dagar i veckan; knatteridning, barnridning och vuxenridning. Våra fem meriterade ridledare har ca 14 lektioner om 5-7 elever, varje vecka.

I dessa grupper finns både de som vill avancera dvs. de som en dag kanske börjar tävla, och de som rider som hobby eller för att det helt enkelt är kul osv.

Men vi ser även ridklubben som en social träffpunkt där vi träffar kompisar, fikar, delar åsikter och pratar ”häst”.

Minignägg är gruppen man börjar i om man aldrig ridit förr. Gruppen man deltar i och är från 5 år och uppåt. Här får eleverna bekanta sig med hästarna samt ta del av hur hästarna och stallet ska skötas.

Barnridning är den grupp där man hamnar i när man har fått mer kunskap om häst och skötsel. Här får man börja hoppa och rida dressyr samt tävla ridskolehästarna om man vill.

Vuxenridning är en grupp där det både finns nybörjare och mer vana ryttare.

Vi har även sommarläger för dem som vill vara i stallet tillsammans med kompisar i en vecka och lära sig mer om hästkunskap och ridning tillsammans med ridinstruktörer. Även olika aktiviteter anordnas under året.

Tävlingar i dressyr och hoppning på klubbnivå anordnas ett par gånger per år. Vi arrangerar även lokala/regionala tävlingar några gånger per år.

Kurser/privatlektioner/träningar utöver ridskoleverksamheten anordnas regelbundet i olika grenar och inriktningar och anslag om sådant kommer upp antingen i stallet eller i vår Facebook grupp.

Uppdaterad: 15 FEB 2012 22:26 Skribent: Maria Johansson

rånebygdens ridklubb

Är du intresserad av att börja rida mer information här!

Länk till våran klubbshop!

http://www.prima4you.se/din-klubbforening/ranebygdens-ridklubb-c-381-1.aspx

Klubbshop

Postadress:
Rånebygdens Ridklubb - Ridsport
Eva Henriksson, Vitåvägen 68
95592 Råneå

Kontakt:
Tel: 092455007
E-post: This is a mailto link

Se all info